page

wartos

Sadaya anggota rumah tangga kedah nganggo masker pameunteu médis upami aya anu ngasingkeun diri di bumi sareng teu tiasa cicing nyalira di kamar, numutkeun World Health Organization (WHO).

Idéalna, upami anjeun kedah ngasingkeun, anjeun kedah misahkeun diri di kamar anjeun nyalira sareng kamar mandi nyalira, ceuk WHO urang Maria Van Kerkhove salami sesi tanya jawab dina dinten Kemis.

 

 

微信图片_20210111173851

 

 

Nanging upami anjeun teu tiasa ngalakukeun éta, anjeun kedah "nyobaan ngajauhan kajauhan ka anggota kulawarga anjeun sabisa-bisa. Pastikeun yén di rumah tangga anjeun nganggo masker, dina hal ieu nganggo masker médis, upami anjeun ngagaduhan aksés kana éta. Upami henteu, nganggo masker lawon, "saur Van Kerkhove.

"Pastikeun yén anjeun ngalakukeun kabersihan tangan anjeun sareng anjeun ngumbah leungeun sacara rutin, yén anjeun ngarusak permukaan, pastikeun anjeun ngagaduhan seueur tuangeun sareng seueur istirahat sareng seueur cai sareng sadayana," saurna.

 

 

 

 

Topeng pameunteu parantos dianggo salaku pakakas penting dina gelut global ngalawan pandemi COVID-19, tapi aranjeunna henteu tiasa ngéléhkeun virus nyalira, ngingetkeun WHO Michael Michael, anu ogé ilubiung dina sési éta.

Ryan ngadesek masarakat pikeun tetep nuturkeun langkah-langkah jarak jauh sosial, henteu paduli naha aranjeunna nganggo masker rai atanapi henteu.

"Éta leres-leres ngéléhkeun tujuan [ngagem topéng raray] upami anjeun nutup jarak fisik. Sareng kuring kantos ngalaman [pangalaman] nembé pisan - saha anu nganggo topéng ... sumping pikeun nangkeup sareng kuring nyarios, 'henteu' ... sareng aranjeunna nyarios 'tapi kuring nganggo topéng.' Sareng kuring mikir, 'leres, tapi éta tetep hartosna urang moal tiasa ngarangkul,' sapertos anu kuring resep pisan nganut, "saurna.

"Janten topéng masihan anjeun lapisan panyalindungan tambahan, tapi éta henteu masihan anjeun idin pikeun ngaleungitkeun sagala masalah anu sanés. Cuci tangan sareng topéng penting pisan, "saur anjeunna, nambihan yén jalma condong sering némpél wajah sareng masker upami nganggo masker pameunteu, janten kedah émut ngumbah panangan sareng nganggo sanitizer sacara rutin.

 


Waktos Post: Jan-11-2021