page

wartos

"Wabah global

Moal réngsé dina 1-2 taun ”

 

"Makuta énggal tiasa laun ngajanggélék janten panyakit tepa pernapasan musiman caket kana influenza, tapi bahaya na langkung ageung tibatan influenza." Dini isuk-isuk 8 Désémber, Zhang Wenhong, diréktur Jurusan Penyakit Inféksi, Rumah Sakit Huashan, Universitas Fudan, nyarios dina Weibo. Tanggal 7, Shanghai ngumumkeun hasil dilacak tina 6 kasus anu dikonfirmasi lokal dilaporkeun antara 20 sareng 23 Nopémber. Daérah anu résiko sedeng sadayana kabuka saatos dua minggu katutup. Dunya anu masih katutup sacara bertahap janten heureuy kana sagala rupa wartos, sareng prospek pencegahan wabah ogé bakal tenang, tapi sababaraha kajadian parantos ngungkabkeun kamungkinan skénario bursa global taun payun. Kumaha ngalaksanakeun bursa internasional dina kontéks wabah

 

Ngeunaan kamiripan antara Expo Internasional Impor Shanghai sareng strategi pencegahan wabah Olimpiade Jepang, Zhang Wenhong nyarios yén mimitina, dina 10 Nopémber, Shanghai International Impor Expo hasil ditutup dina manajemen loop-tutup. Jalma anu asup ngalaksanakeun manajemén tutup-loop sareng kénca nagara saatos rapat. Sadayana pangunjung bakal diuji asam nukléat sareng henteu aya larangan sanés anu ditumpukeun. Jumlahna langkung ti 1,3 juta jalma miluan CIIE. Pangwangunan anu suksés tiasa dianggap salaku éksplorasi kagiatan interaktif internasional skala gedé, sanaos dina skala leutik.

 

Zhang Wenhong ngenalkeun yén minggu kamari anjeunna gaduh bursa sareng ahli pencegahan epidemi nasional anu penting di Jepang. Dua lembar inpormasi anu pantes diperhatoskeun. Salah sahiji nyaéta Jepang bakal ngayakeun Olimpiade sakumaha anu dijadwalkeun, sareng anu sanésna nyaéta Jepang parantos mesen vaksin sataun penuh pikeun taun payun. Nanging, jajak pendapat nunjukkeun yén ngan 15% jalma ngagaduhan kahoyongan kuat pikeun vaksinasi, sakitar 60% henteu ragu, sareng sésana 25% parantos jelas nyatakeun yén aranjeunna moal divaksinasi. Kumaha Olimpiade bakal dimimitian dina kaayaan sapertos kitu moal ngabantosan panginten-panginten.

 

Ukuran pencegahan wabah anu diumumkeun ku Komite Olimpiade Jepang gaduh seueur kamiripan sareng Ekspo Impor Internasional Shanghai. Éta tiasa ditingali yén ukuran ieu tiasa janten témplat rujukan pikeun dunya pikeun ngamimitian bursa ka hareup. Pikeun atlit ti nagara sareng daérah anu ngagaduhan épidem anu langkung parah, aranjeunna kedah diuji virus mahkota énggal nalika aranjeunna sumping di bandara Jepang. Sateuacan hasil tés sayogi, atlit ngan ukur tiasa cicing di daérah anu parantos ditangtoskeun sareng ngalaksanakeun manajemén loop-tutup.

 

Béda sareng stratégi anti épidemik Olimpiade Jepang, Olimpiade Jepang maksudna pikeun ngalaksanakeun uji asam nukléat pikeun lebet luar negeri pikeun nonton persaingan. Saatos lebet, moal aya larangan gerak sareng teu aya karantina, tapi lintasan pasca-entri APP kedah dipasang. Sakali hiji pasualan kajantenan, pencegahan sareng kontrol anu tepat diperyogikeun. Strategi pikeun ngalacak sadaya kontak caket sareng nyandak tindakan pencegahan epidemi anu pakait. Ieu mirip sareng strategi pencegahan sareng kontrol Shanghai Expo Internasional Impor sareng wabah lokal ieu.

 

Pencegahan sareng kontrol anu tepat bakal janten pilihan umum global

 

Zhang Wenhong nyarios yén pencegahan sareng pangendali anu tepat bakal laun janten pilihan umum sacara global. Anyar-anyar ieu, sababaraha daérah anu résiko sedeng di Shanghai parantos diblokir. Konci pikeun pencegahan wabah di Shanghai waktos ayeuna utamina ngandelkeun pamariksaan anu akurat sareng pamariksaan padamelan pinuh di sababaraha daérah anu résiko sedeng. Ieu ogé nyayogikeun pilihan pikeun kota-kota anu ageung ageung pikeun ngirangan kamungkinan pangaruh ageung kana kagiatan ékonomi ku cara pancegahan sareng kontrol anu pas.

 

Kalayan popularisasi vaksin, dunya bakal laun muka. Nanging, kusabab vaksinasi sesah janten lengkep universal (henteu paduli hasil survey anu aya maksud vaksinasi masing-masing atanapi kanyataan yén produksi global sesah dihontal dina hiji léngkah), wabah global moal réngsé dina 1-2 taun. Nanging, dina kontéks pembukaan dunya sareng normalisasi pencegahan wabah, pencegahan épidemik anu sakedik-sakedik janten pilihan umum global di payun.

 

Cenah mah dina kontéks kabuka sacara bertahap dunya sareng popularisasi laun vaksin, sistem médis Cina kedah ngaréspon kalayan saé. Saatos penduduk anu résiko tinggi divaksinasi, résiko makuta énggal bakal laun turun di payun, sareng éta tiasa laun janten panyakit nular pernafasan musiman caket influenza, tapi cilaka na langkung ageung tibatan influenza. Dina hubungan ieu, rumah sakit utama kedah ngagaduhan departemén pencegahan sareng répidemi anu dinormalisasi, nyaéta departemén panyakit anu tepa. Salaku réspon tina ieu, Sistem Kaséhatan Kota Shanghai ngayakeun rapat di Rumah Sakit Rahayat Pertama Shanghai dina akhir minggu. Sababaraha sutradara rumah sakit ti Delta Sungai Yangtze sareng Délta Walungan Mutiara ilubiung dina diskusi anu hirup sareng pinuh ngabahas strategi pencegahan sareng kontrol COVID-19 kahareup. . Cina parantos nyiapkeun virus sareng masa depan terbuka.

 

 

 


Pos waktos: Dec-08-2020