page

wartos

Ngembangkeun epidemi nyanghareupan résiko "tilu saling pakait sareng ditumpukkeun"

 

Saprak mimiti usum salju, pamekaran épidemik parantos nyanghareupan résiko "tilu saling pakait sareng ditumpukkeun", kaayaan pencegahan sareng pangendalian janten langkung parah sareng rumit, sareng tugas-tugasna hésé sareng beurat.

 

Epidemik global nampilkeun résiko "parobahan bertahap" sareng "mutasi". Lingkungan alam dina usum salju parantos janten ranté tiis alam. Coronavirus énggal ngagaduhan waktos salami langkung lami, kagiatan virus langkung kuat, sareng résiko népansi poténsial anu langkung ageung. Salaku tambahan, mutasi virus parantos ningkat inféktivitas sareng nyumput, ngahasilkeun panyebaran lengkep gelombang katilu épidem di dunya. Kusabab Désémber 2020, aya langkung ti 600,000 kasus anyar anu dikonfirmasi di dunya, sareng langkung ti 10.000 pupusna énggal, anu duanana mangrupikeun jangkung anyar saprak wabah éta.

 

Epidemi doméstik nampilkeun résiko panyakit sporadis anu saling pakait sareng superimposed. Ti saprak Désémber 2020, 20 propinsi parantos ngalaporkeun kasus anu dikonfirmasi impor énggal sareng inféksi asimtomatik. Dugi ka 24:00 tanggal 7 Januari 2021, nagara kuring nembé negeskeun 280 kasus lokal, anu 159 nembé ditambih dina minggu kamari. Kasus-kasus, khususna wabah anu anyar di Kota Shijiazhuang, Propinsi Hebei. Munculna kaayaan ieu ngingetkeun propinsi kami ngeunaan pencegahan sareng pangendalian wabah sareng henteu tiasa bersantai.

 

Kaayaan pencegahan sareng pangendali wabah nampilkeun résiko jalinan jalma, logistik sareng kendaraan. Propinsi kami mangrupikeun propinsi anu seueur pendudukna aliran keluar. Jumlah pagawé migran sareng mahasiswa kuliah di antara lima besar di nagara éta, sareng kaseueuranana ngalir ka Changzhumin tatangga sareng palabuhan pencegahan sareng pangendalian epidemi. Festival Spring caket, sareng murid bakal liburan sareng pendatang. Kalayan balikna jalma-jalma bisnis, sareng période perjalanan jalma-jalma anu datang ti tempat-tempat sanés di Jiangxi, seueur résiko sareng faktor-faktor anu teu pasti sapertos aliran jalma, pakumpulan sareng perjalanan anu saling kaitung sareng ditumpukkeun, anu tiasa sacara gampang ngakibatkeun panyebaran virus komo klaster épidem.

 

Vaksinasi lengkep populasi konci sateuacan Spring Festival

 

Usum usum salju sareng usum semi mangrupikeun jaman anu penting pikeun pencegahan sareng pangendali wabah. Propinsi kami mastikeun nerapkeun sababaraha ukuran "impor pertahanan luar, rebound pertahanan internal", sareng waspada, nalika dimimitian, nyepeng normalisasi sareng pencegahan sareng pangendalian wabah, sareng terus ngahijikeun Pencegahan wabah anu keras sareng hasil kontrol.

 

Ati-ati nyebarkeun pencegahan sareng kontrol usum salju sareng usum épidem. Saprak mimiti usum salju, propinsi kami ngayakeun sababaraha rapat khusus pikeun diajar sareng nyebarkeun pencegahan sareng pangendali usum salju sareng musim wabah, koordinasi sareng ngarengsekeun masalah-masalah utama, sareng ngamajukeun pusat paréntah propinsi di sadaya tingkatan pikeun gancang ngalebetkeun kaayaan perang. Ti saprak Désémber 2020, propinsi kami parantos ngaluarkeun 30 rencana anu ngalibatkeun usum salju sareng pencegahan wabah usum semi sareng pencegahan, vaksinasi, uji asam nukléat sareng pangwangunan klinik demam, cadangan sumberdaya perawatan médis, latihan darurat, sareng penguatan pencegahan sareng pangendali wabah nalika Poé Taun Anyar. jeung Spring Festival. Rencana na pikeun aktip sareng ajeg merangan pencegahan sareng kontrol dina usum salju sareng musim semi. Salila Taun Anyar, propinsi kami ngirim 11 tim pengawasan ka sagala rupa penjuru propinsi pikeun ngalaksanakeun kunjungan terbuka sareng teu dibewarakeun pikeun leres-leres ngaleungitkeun sababaraha bahaya anu disumputkeun tina pencegahan sareng pangendali wabah.

 

Luyu pisan sareng mékanisme pencegahan sareng kontrol gabungan Déwan Nagara dina penyebaran vaksinasi coronavirus énggal pikeun populasi konci, propinsi kami parantos nyusun rencana damel atanapi rencana vaksinasi, monitoring réaksi anu teu normal, perlakuan médis, sareng santunan pikeun réaksi abnormal anu parah, netelakeun dua kategori Fokus kana populasi divaksinasi. Kategori anu mimiti nyaéta jalma anu résiko tinggi inféksi pneumonia makuta anyar, kalebet jalma anu ngagaduhan résiko paparan padamelan anu langkung luhur, sapertos inspeksi bea cukai payun sareng personil karantina anu kalibet dina barang ranté anu diimpor, ngamuat sareng ngabongkar port, nanganan, ngangkut sareng anu sanés. tanaga anu aya hubunganana, praktisi transportasi internasional sareng domestik Kepegawaian, pagawé palabuhan wates, tanaga médis sareng kaséhatan anu nyanghareupan résiko anu langkung luhur tina épidem luar negeri; jalma anu résiko inféksi di mancanagara, sapertos anu angkat ka luar negeri pikeun damel atanapi diajar pikeun bisnis atanapi tujuan pribadi. Kategori kadua nyaéta tanaga dina posisi konci anu ngajamin operasi dasar masarakat, kaasup tanaga jaminan tatanan sosial, sapertos kaamanan umum, pemadam kebakaran, pagawé komunitas, sareng tanaga anu aya hubunganana di instansi pamaréntah sareng lembaga anu langsung nyayogikeun jasa ka masarakat; jalma anu ngajaga produksi normal sareng operasi hirup tanaga Personalia, sapertos cai, listrik, pemanasan, batubara, tanaga anu aya hubunganana sareng gas, jst; tanaga jasa operasi sosial dasar, sapertos transportasi, logistik, perawatan manula, sanitasi, pamakaman, sareng komunikasi anu patali sareng personalia. Propinsi ieu gaduh panilitian anu tuntas ngeunaan jumlah jalma anu kedah divaksinasi dina sakitar 1,6 juta jalma ieu. Babak pagawéan vaksinasi di propinsi ieu sacara resmi diluncurkeun dina 28 Désémber 2020. Ayeuna, sakitar 381.400 jalma parantos divaksinasi. Vaksinasi populasi konci bakal réngsé sateuacan Festival Spring.

 

6 tim mobile darurat deteksi asam nukléat tingkat parantos kabentuk

 

Ayeuna, aya 223 klinik muriang anu parantos lulus dina pamariksaan di propinsi, sareng tingkat parantosan pangwangunan nyaéta 99,5%. Diantarana, tingkat panarimaan klinik muriang di rumah sakit umum tersiér sareng rumah sakit panyakit tepa nyaéta 100%. Volume uji coba asam nukléat unggal dinten propinsi ningkat janten 338,000, sareng 6 tim tingkat asam propinsi uji coba tim mobile darurat sareng 1 tim kontrol kualitas dibentuk.

 

Salaku tambahan, propinsi kami bakal ngalakukeun sagala usaha pikeun ngalakukeun padamelan anu saé dina nyontoan sareng nguji asam nukléat coronavirus énggal tina pangan ranté tiis anu diimpor, sahingga unggal angkatan sareng unggal potongan kedah dipariksa. Terus nerapkeun pangalaman anu berharga sareng efektif anu dimeunangkeun dina tahap awal, teraskeun ningkatkeun mékanisme normalisasi, teraskeun nguatan "lingkungan pribadi" sareng pencegahan, teraskeun nguatan pencegahan kelompok sareng kontrol kelompok, teras ngahijikeun yayasan pencegahan sareng kontrol, sareng ngupayakeun pikeun nyegah sareng ngendalikeun usum salju sareng usum wabah.


Waktos Post: Jan-11-2021