page

wartos

big.jpg

 

Pencét kana telepon sélulér pikeun langsung ngadamel janji pikeun waktos uji coba asam nukleik, pamayaran online, sampling dina situs, hasil pamundut online hasil ponsel saatos kanyataan ... Dina pertengahan Nopémber, Shanghai "Pendaptaran Asam Nuklir Asam Uji Kaséhatan Versi 2.0 ″ Diluncurkeun pikeun ngalayanan ékonomi ku cara anu langkung palinter, efisien, sareng tiasa dilacak Laju pamulihan sosial parantos nguatan garis pencegahan wabah kota.

Epidem makuta anyar pencét sareng "balap" ngalawan virus. Serangkaian padamelan énggal anu teu acan pernah dilakukeun sateuacanna laun bakal ngagancangkeun dina taun 2020. Baptisan perang "wabah" ogé parantos ngajantenkeun jalma-jalma sadar yén sistem kasihatan umum mangrupikeun bagian anu penting pikeun mastikeun kasihatan sadaya jalma.

Taun khusus, kalakuan khusus! Sidang paripurna ka-10 tina Komite Partéy Kotamadya Sawelas anu diayakeun sababaraha dinten ka pengker negeskeun perluna ngalakukeun padamelan anu padet dina finalisasi Rencana Lima Taun ka-13 sareng mimiti Rencana Lima Taun ka-14. Dina nyanghareupan kaayaan wabah ayeuna, urang bakal tetep ngajaga tingkat waspada, réspon ilmiah, réspon sénsitip, sareng palaksanaan kawijakan anu tepat, teraskeun nguatkeun pencegahan epidemi normalisasi sareng kontrol sareng kamampuan réspon darurat, sareng ngalakukeun padamelan padamel "Input pertahanan luar sareng rebound pertahanan internal".

Cetak biru anyar ditarik, sareng perjalanan anyar dimimitian. Sistem médis sareng kaséhatan Shanghai ngagantungkeun misi na, sareng ngalakukeun upaya pikeun ngawangun halangan kaamanan kaséhatan masarakat kalayan hikmah élmu, cara ngaréspon, sareng wani milarian parobihan, ngawangun garis pertahanan anu kuat pikeun masarakat hirup, sareng nyerat jaman anyar "kota, ngajantenkeun kahirupan langkung saé Bab anyar dina" éndah ".

 

Ningkatkeun ka payun sareng ngawangun sistem kaséhatan masarakat anu langkung lengkep

 

Dina 1 Nopémber, "Peraturan Kotamadya Shanghai ngeunaan Manajemén Darurat Kaséhatan Umum" dibereskeun. Tina monitoring sareng peringatan dini kana réspon darurat, pangalaman épéktip anu kapengker parantos kentel kana 10 bab sareng 85 tulisan. Ngadegkeun sistem manajemen darurat kaséhatan masarakat "pencegahan heula, perdamaian sareng perang digabungkeun", Shanghai, kota mega, teras-terasan ngawangun garis pertahanan umum anu langkung ketat sareng padet. Ieu ogé régulasi pencegahan sareng pangendali wabah tingkat propinsi munggaran di nagara éta.

Pencegahan épidemik di Dacheng meryogikeun réspon anu gancang sareng tepat, ogé dukungan institusional. Balik waktosna dina kaping 20 Januari 2020, Shanghai ngalaporkeun kasus anu munggaran anu disahkeun tina radang paru-paru koronér anyar; dina tanggal 24 Januari, dina Hawa Taun Anyar, Shanghai ngaluncurkeun mékanisme réspon primér pikeun kaayaan darurat kaséhatan masarakat utama. Wabah perang "wabah" nyababkeun parobihan dina sistem tingkat jero. Dina 7 April, Shanghai ngayakeun konperénsi pangwangunan kaséhatan masarakat sareng ngaluarkeun "Sababaraha Pendapat pikeun Ngaronjatkeun Sistem Pencegahan sareng Kontrol Epidemik Utama sareng Ngaronjatkeun Sistem Manajemen Darurat Kaséhatan Umum" (anu disebut "Konstruksi Kaséhatan Umum 20 Shanghai"). Rapat anu jelas nyatakeun: Dina 2025 Shanghai bakal janten salah sahiji kota anu paling mantap dina sistem kasehatan masarakat global.

 

big (5).jpg

 

"Kami aktip merjuangkeun wabah éta, sareng kami ogé mikawanoh sareng ngamajukeun ngarombak sareng ningkatkeun sistem kaséhatan masarakat urban sacara umum, sareng narékahan ngabasmi jalan satapak ngeunaan pamaréntahan kaamanan kaséhatan masarakat super-kota." Professor Luo Li, Sekretaris Partéi Sakola Kaséhatan Umum Universitas Fudan, nyarios ka wartawan. "Logika" di tukangeun sistem khusus pikeun pamaréntahan kaamanan kaséhatan masarakat di kota-kota aya dina: Mimiti, tekenan kana pencegahan nyaéta ngahontal peringatan dini ku kontrol panyakit anu langkung sénsitip sareng lengkep sareng sistem kasehatan masarakat. Kadua, ngudag "enol kajadian" teu saluyu sareng kanyataan. Ku alatan éta, nalika kasus sporadis muncul, kumaha mareuman "seuneu" dina gancangna gancang sareng sahenteuna mayar sareng ngajaga operasi normal kahirupan sosial sareng ékonomi anu kedah diudag ku sistem.

"Tina sudut pandang ayeuna, pencegahan sareng pangendali anu tepat urang sareng pembuangan gancang kasus sporadis anu anyar parantos nunjukkeun épéktipitas ningkatkeun kaséhatan masarakat urban sareng pangwangunan." Luo Li nyarios yén dina perang ngalawan epidemi radang paru-paru makuta, Shanghai ngagaduhan 117 perusahaan di seluruh kota. Klinik demam sareng 200 klinik sentinel muriang masarakat parantos maénkeun peran "outpost" konci. Ningali ka hareup, ngawangun "témbok gangsa sareng beusi" kanggo pencegahan sareng pangendalian wabah kota, ti mimiti ningkatna sistem kasehatan masarakat dugi ka pangwangunan sistem disiplin sareng bakat sapertos inféksi, panyakit pernapasan, sareng ubar perawatan kritis bakal janten tugas jangka panjang, anu meryogikeun katekunan. Pikeun ngalaksanakeunana, diperyogikeun pikeun nguatkeun tata ruang maju sareng perencanaan rencana, sareng nangkep prakarsa padamelan éta.

 

Leres-leres minuhan kabutuhan masarakat sareng ngagancangkeun transformasi “Rumah Sakit Digital Cerdas”

 

Sesi paripurna nunjukkeun yén urang kedah sacara komprehensif ngamajukeun transformasi digital kota. Transformasi digital kota-kota mangrupikeun poko anyar, rékayasa sistem, ngaliput sagala aspek produksi urban, kahirupan, sareng ékologi, kalebet digitalisasi ékonomi, digitalisasi kahirupan, sareng digitalisasi pamaréntahan.

Ngagancangkeun transformasi digital sareng ngawangun rumah sakit "langkung pinter" anu dipikahoyong ku masarakat ayeuna. Numutkeun ka statistik pangénggalna, 43 rumah sakit Internét di Shanghai parantos ngaluncurkeun diagnosis Internet sareng jasa pangubaran, sareng "Internét + Layanan Perawat" masih didamel di 4 distrik kalebet Changning, Jing'an, Putuo, sareng Pudong.

big (4).jpg

 

Di Rumah Sakit Pusat Distrik Xuhui, kumargi janten rumah sakit umum munggaran di Shanghai kéngingkeun lisénsi rumah sakit Internét dina bulan Pébruari taun ayeuna, konsultasi médis online, konsultasi tindak lanjut "awan", pamayaran online asuransi médis, sareng pangiriman obat pangobatan sadayana parantos sadar di rumah sakit ieu. Dugi ka tanggal 27 Nopémber, "Rumah Sakit Xuhuiyun" parantos nampi langkung ti 35,000 dokter sareng ngaluarkeun 6,557 resép. "Ningali dokter di bumi tanpa ninggalkeun bumi" parantos janten rutinitas sadidinten pikeun seueur jalma.

"Hatur nuhun kana dukungan tina séri kawijakan, Rumah Sakit Xuhuiyun parantos ngahontal kamajuan anu jelas. Ayeuna, jumlah rata-rata konsultasi online per dinten nyaéta 400-500, sareng kualitas konsultasi ogé parantos ngajantenkeun kualitatif: konsultasi kaséhatan saderhana mangrupikeun minoritas, sareng paménta jasa kasehatan mangrupikeun arus utama. Singkatna, anu urang laksanakeun nyaéta 'kasihatan ngan ukur kabutuhan' jalma biasa sareng méréskeun sababaraha masalah praktis. " saur Zhu Fu, diréktur eksekutif Rumah Sakit Pusat Distrik Xuhui.

Ngembangkeun sareng nerapkeun data médis parantos dilebetkeun dina kahirupan warga Shanghai. Saatos wabah éta, "kode sareng aplikasi" janten "konfigurasi standar" kanggo warga Shanghai ngumbara, anu henteu ngan ukur merenahkeun warga nagara, tapi ogé ngirangan tekanan kana pencegahan sareng pangendalian wabah di akar rumput. Salaku titik awal anu penting pikeun "hiji jaringan dibuka" sareng "hiji jaringan ngahijikeun manajemén", aplikasi anu diluncurkeun gancang ieu henteu lirén dina "ukuran anu saé", tapi terus ngagedékeun skénario aplikasi na, ngarobah kana kode jasa portabel warga di bidang manajemén umum sareng palayanan.

 

big (3).jpg

 

Di klinik rawat inap Rumah Sakit Wétan Rumah Sakit Renji, Ibu Li ngantri kana jandéla pendaptaran sareng mendakan yén anjeunna buru-buru énjing-énjing sareng anjeunna henteu nyandak kartu asuransi médisna. Kaget anjeunna, rumah sakit parantos ngaluncurkeun fungsi énggal pikeun ngadukung "Piceun transaksi" kartu asuransi médis, nyaéta ngagunakeun telepon sélulér pikeun ngadaptar sertipikat éléktronik médis online. Saatos aplikasi suksés, scan jandela nganggo kode QR sareng ukur ngupingkeun "di" Sareng hiji sora, pendaptaran janjian asuransi médis parantos réngsé.

Hatur nuhun kana "One Net Service" ngaluncurkeun "One Thing for Payment Médis", "Larapkeun Code" sareng "Voucher Éléktronik Asuransi Médis" disambungkeun, sareng ayeuna warga Shanghai tiasa nganggo "Larapkeun Code" pikeun ngadaptar pikeun pendaptaran di rumah sakit umum sapanjang kota. Perawatan médis, pamayaran sareng prosedur sanésna.

Ngarespon "non-kontak" sarat khusus panyakit tepa, éta bakal ngamajukeun transformasi rumah sakit fisik janten "rumah sakit digital pinter". Zhu Fu ngawartoskeun ka wartawan yén platform Rumah Sakit Xuhuiyun masih tetep. Di pikahareupeun, jasa médis Internét bakal teras pas nyumponan kabutuhan kasehatan masarakat, sareng ngajajah parobihan anu langkung jero sareng aparat pangaturan sareng platform téknologi.

Nyanghareupan Delta Walungan Yangtze sareng nyanghareup ka sakumna nagara, teras-terasan ningkatkeun tingkat palayanan kaséhatan

Dina akhir taun, aya sapotong berita anu matak anu ngabahagiakeun jalma: Shanghai parantos ngarengsekeun tugas taunan payun tina jadwal dina akhir bulan Oktober di 26 proyek praktis pamaréntah kota di 10 daérah taun ayeuna.

Ngaléngkah léngkah sateuacanna pikeun ngarencanakeun tata perenah, teras-terasan fokus pisan kana manajemén prosés, supados masarakatna ngagaduhan rasa kauntungan anu nyata. Proyék praktis pamaréntahan 26 kota kalebet: nambihan 7,000 ranjang kanggo sepuh, sareng ngawangun 50 komunitas anyar sacara komprehensif salaku pusat jasa lami; 200 tempat katering komunitas pikeun manula, direnovasi 2.000 ranjang pikeun perawatan kasihatan cacat kognitif; karek diwangun 11 darurat médis (120) gardu; ditambih 100 stasiun kaséhatan pinter, sareng sajabina. Ieu mangrupikeun kaharepan sareng harepan masarakat pikeun kualitas kahirupan anu langkung luhur.

 

big (2).jpg

 

Dumasar di Qingpu, ngalayanan Delta Walungan Yangtze, sareng nyanghareupan sakumna nagara, dina tanggal 24 Oktober, Rumah Sakit Internét Delta Sungai Yangtze (Shanghai) dioperasikeun. Éta ngandelkeun dukungan bisnis Rumah Sakit Zhongshan anu aya hubunganana sareng Universitas Fudan sareng dumasar kana pangwangunan Rumah Sakit Rahayat Zhujiajiao di Kacamatan Qingpu pikeun ngahijikeun sumberdaya médis kualitas luhur di daérah Delta Sungai Yangtze. , Pikeun ningkatkeun tingkat palayanan kasihatan di Zona Démonstrasi Pangembangan Terpadu Eco-Green Delta Eco-Héjo, sareng teraskeun ngadorong pamekaran ubar pinter, logistik médis, asuransi komérsial, sareng pariwisata médis di Zona Démonstrasi Delta Yangtze.

Rumah Sakit Internét Yangtze River Delta (Shanghai) parantos réngsé tahap konstruksi munggaran, sareng aya rencana pikeun tahap konstruksi kadua. Wu Jinglei, diréktur Komisi Kaséhatan Kota Shanghai, nalika nyarioskeun visi jangka panjang Rumah Sakit Internét Delta Sungai Yangtze, khususna nyebatkeun yén anjeunna ngarepkeun yén rumah sakit ieu, anu lahir sareng unsur Internét, bakal museur kana pangalaman pasién, ngagantelkeun. pentingna pikeun interkonéksi, sareng kerja keras dina widang percobaan téknologi médis ieu. "Tetep ngupingkeun pangalaman médis masarakat biasa, sareng teras-terasan ningkatkeun modél palayanan, janten titik demonstrasi médis anu cerdas di Delta Sungai Yangtze, sakumna nagara komo di Asia, anu mingpin pangwangunan ka hareup."

Pikiran kana kaayaan umum, laksanakeun kaayaan sacara umum, sareng muka pertandingan anyar, ka hareup bakal diarepkeun. Bulan ieu, salaku salah sahiji proyék konci "Sehat Shanghai Action (2019-2030)", rencana pangwangunan sistem penilaian épék kaséhatan anu munggaran di nagara réngsé, anu sacara sistematis bakal ngaevaluasi dampak rencana pangwangunan ékonomi sareng sosial utama, kawijakan , sareng proyek rékayasa ngeunaan kaséhatan masarakat. pangaruh. "Kaséhatan diintegrasikeun kana sadaya stratégi", Shanghai tetep meta sareng damel babarengan pikeun langkung ngajaga kasihatan masarakat.

 

 


Waktos Posting: Dec-04-2020